Tanácsok az optimalizált szövegíráshoz

Az optimalizált szövegírás nem nehéz feladat, főleg akkor, ha valakinek elmondják, mire is kell figyelnie ahhoz, hogy minden megfelelő legyen. Cikkünkben próbálunk segítséget nyújtani azoknak, akik még újak ezen a területen, de tapasztalt szövegíróknak is adhatunk egy-két új tanácsot.

Hogyan kell optimalizált szöveget írni?

  • Az optimalizált szövegírás nem unalmas feladat. A minőségi szövegek jellemzője, hogy olvasmányosak és változatos nyelvezetűek. Érdemes humoros részeket, vagy példákat beleszőni a szövegbe, ezáltal is sokkal életszerűbb lesz.
  • Nem szabad egy adott kulcsszót ráerőltetni a szövegre, érdemes szinonimákat és ragozott változatokat használni. A kulcsszavakat el kell osztani a szövegben, hogy ne legyenek zavaróak az olvasónak.
  • A felhasználók nyelvén kell beszélni, nem szabad szakzsargont és érthetetlen körmondatokat használni. A lényeg az, hogy aki elolvassa a szöveget, az úgy érezze, hogy az adott témában minden tájékoztatást megkapott, és megértett mindent, amit olvasott.
  • Amennyiben lehetőség van rá, érdemes cselekvésre ösztönző gombokat is elhelyezni a szövegben.
  • Szigorúan tilos más weboldalakról másolni, szöveget felhasználni. Minden esetben egyedi szöveget kell készíteni, ez a minőségi tartalmak első számú alapszabálya.
  • A szöveg hossza kellően hosszú legyen, minimum 3000 karakter. Nem szabad túlzottan megfelelni ennek az elvárásnak, semmi baj nem lesz, ha például 2980 karakter lesz a végén. A lényeg az, hogy megközelítőleg ennyi legyen, és a hossz ne menjen a szöveg rovására.
  • Érdemes használni minél több képet, videót annak érdekében, hogy a közölni kívánt információt pontosabban lehessen a felhasználók elé tárni.

Természetesen ezeken a tanácsokon felül még egyéb hasznos tanácsok is olvashatóak az optimalizált szövegírásról az interneten. Mindenki döntse el maga, hogy az írás során melyik tanácsokat tudja a legjobban hasznosítani, és építse be a saját munkájába. Minél nagyobb az eszköztár, annál minőségibb lesz az előállított tartalom is.

Címke: Optimalizált szövegírás
2019-05-23