Egyedi PC összeállítás a jó teljesítményért!

Az elég nagy tévhit, hogy csak a gamer konfigurációk igényelnek egyedi PC összeállítást. Legyen szó irodai számítógépről, otthoni multimédia gépről, vagy akár egy bivalyerős gamer konfigurációról, az egyedi összeállítás minden esetben kifizetődő, hiszen biztosan a tervezett használathoz és az elvárt igényekhez fog igazodni a számítógép.

Megérik a bolti konfigurációk?

A nagy áruházláncok polcain gyakran láthatóak előre összeállított és telepített PC-k, amelyeket csak haza kell vinni és máris működésre készen állnak. Természetesen ez egy jó megoldás, de vajon kinek? Annak, aki megelégszik az átlagos felhasználással, és nincsenek magas igényei, mint például tervező szoftverek, játék szoftverek, vagy éppen komolyabb grafikai teljesítményt igénylő szoftverek. Ekkor megfelelő a bolti konfiguráció, de ebben az esetben is vigyázni kell. Sajnos gyakran előfordul, hogy az ilyen előre elkészített számítógépekbe elavult vagy gyengébb minőségű alkatrészek is kerülnek, így könnyebben ki tudják söpörni a rajtuk maradt készletet. Nem árt, ha egy ilyen számítógép vásárlása előtt is kikérjük tapasztaltabb barátaink vagy ismerőseink véleményét. Gyakran az is előfordul, ha az egyes alkatrészeket külön-külön vásárolnánk meg, akkor sokkal olcsóbb lenne a számítógép. Szóval nem árt résen lenni.

A legjobb megoldás az egyedi PC összeállítás

Az egyedi PC összeállítás ezzel szemben nem zsákbamacska. Csakis olyan alkatrészeket tartalmaz, amire szükség van, és kifejezetten a vásárló igényeit szolgálja. A reelcomp.hu szakemberei felmérik az igényeket, valamint a rendelkezésre álló keretösszeget, és a lehető legjobban optimalizálják a költségeket, hogy a maximális teljesítményt és ár-érték arányt érjék el. A végeredmény magáért beszél, az elégedettség biztosan nem marad el.

Sokan azt hiszik, hogy saját maguk is könnyen össze tudnak állítani egy PC-t. Az egyes alkatrészek más és más paraméterekkel, számokkal rendelkeznek, amiket ha valaki nem lát át megfelelően, könnyen összepárosíthat olyan komponenseket, amiket nem lenne szabad. Az ilyen esetekben a garancia elúszik, és a keletkezett kár elég magas is lehet. Egyedi igények esetén mindenképpen érdemes szakemberekkel konzultálni és kikérni a véleményüket, hiszen az egyedi PC-k vásárlása nem hetekre szól, hanem hosszú évekig is szolgálhatják tulajdonosaikat.

Címke: Egyedi PC összeállítás
2019-02-12