Számítástechnika világa

Az internet szerepe a marketingben
2019-09-30 Számítástechnika világa

Amennyiben egy vállalkozó sikeres és versenyképes akar lenni a 21. században, akkor nem is kérdés, hogy az interneten is meg kell-e jelennie a termékeivel, szolgáltatásaival. Ma már nem csak a fővárosban és a forgalmasabb városokban, hanem a kisebb vidéki területeken található cégek is felismerték az internet szerepét az értékesítésben, így nem csoda, hogy már az ő weboldalaikat, webáruházaikat is megtaláljuk a világhálón. Tovább »

Hogyan érdemes nézni a Blech sorozatot?
2019-06-13 Számítástechnika világa

Szóval, meg akarod nézni a Bleach-et? Nem lehet hibáztatni a döntésért, végül is több millió rajongója van, akik ezt eddig már megtették. Röviddel a bemutatás után a Bleach a nemzetközi piac egyik legnépszerűbb címévé vált, de népszerűsége kétélű fegyver. Tovább »

Mit érdemes tudni a Java nyelvről?
2019-05-14 Számítástechnika világa

A Java programozási nyelv James Gosling és társai nevéhez fűződik. A céljuk az volt, hogy olyan nyelvet hozzanak létre, amely segítségével kommunikációs eszközöket lehessen programozni. Fontos elvárás volt, hogy gyors legyen, a kódja kis helyen is elférjen, és hatékony legyen a feladatok elvégzése szempontjából. Ez azért volt fontos, mert az ilyen eszközök nem túl gyorsak, és kis memóriával rendelkeznek. A különböző gyártók miatt pedig úgy kellett elkészíteniük, hogy általánosan működjön mindegy Tovább »

Mennyire népszerűek a modern mozifilmes technológiák?
2019-02-27 Számítástechnika világa

Az emberek többsége szereti a mozifilmeket, az ezekkel kapcsolatos híreket, kritikákat, bemutatókat és zenéket. Nincs is annál jobb, mint egy fárasztó nap után megnézni egy igazán jó filmet. A kérdés csak az, hogy melyiket? Tovább »

Meghívó egy időutazásra
2019-02-25 Számítástechnika világa

Az egykor nagyon népszerű Windows 95 operációs rendszerről manapság egyre többet hallani. Felix Rieseberg pedig nemrég úgy döntött, hogy applikációt készít belőle, amely bármilyen operációs rendszeren futtatható. Tovább »

Egyedi PC összeállítás a jó teljesítményért!
2019-02-12 Számítástechnika világa

Az elég nagy tévhit, hogy csak a gamer konfigurációk igényelnek egyedi PC összeállítást. Legyen szó irodai számítógépről, otthoni multimédia gépről, vagy akár egy bivalyerős gamer konfigurációról, az egyedi összeállítás minden esetben kifizetődő, hiszen biztosan a tervezett használathoz és az elvárt igényekhez fog igazodni a számítógép. Tovább »

Programozás oktatás Tatabányán
2019-01-28 Számítástechnika világa

Az újságok és a híradók tele vannak azzal a hírrel, hogy hatalmas hiányszakma az informatika, és azon belül is különösen a programozók száma a legalacsonyabb Magyarországon. Tovább »