Számítástechnika világa

Miért a Java programozási nyelvet tanuljam meg először?
Java programozás alapjai Számítástechnika világa

A Java programozási nyelv az egyik legismertebb a világon. Sokat elmond, hogy ma Magyarországon ez már akár emelt szintű érettségi tárgyként választható 4 másik nyelv mellett. Mivel annyira nagy mennyiségű programot írtak már meg Javában, így arra gyakorlatilag nincs esély, hogy a Java programozás alapjai néhány éven belül elveszítsék jelentőségüket. Tovább »

Az internet szerepe a marketingben
Online marketing Számítástechnika világa

Amennyiben egy vállalkozó sikeres és versenyképes akar lenni a 21. században, akkor nem is kérdés, hogy az interneten is meg kell-e jelennie a termékeivel, szolgáltatásaival. Ma már nem csak a fővárosban és a forgalmasabb városokban, hanem a kisebb vidéki területeken található cégek is felismerték az internet szerepét az értékesítésben, így nem csoda, hogy már az ő weboldalaikat, webáruházaikat is megtaláljuk a világhálón. Tovább »

Hogyan érdemes nézni a Blech sorozatot?
Bleach anime sorozat Számítástechnika világa

Szóval, meg akarod nézni a Bleach-et? Nem lehet hibáztatni a döntésért, végül is több millió rajongója van, akik ezt eddig már megtették. Röviddel a bemutatás után a Bleach a nemzetközi piac egyik legnépszerűbb címévé vált, de népszerűsége kétélű fegyver. Tovább »

Mit érdemes tudni a Java nyelvről?
Ingyenes Java tanfolyam Számítástechnika világa

A Java programozási nyelv James Gosling és társai nevéhez fűződik. A céljuk az volt, hogy olyan nyelvet hozzanak létre, amely segítségével kommunikációs eszközöket lehessen programozni. Fontos elvárás volt, hogy gyors legyen, a kódja kis helyen is elférjen, és hatékony legyen a feladatok elvégzése szempontjából. Ez azért volt fontos, mert az ilyen eszközök nem túl gyorsak, és kis memóriával rendelkeznek. A különböző gyártók miatt pedig úgy kellett elkészíteniük, hogy általánosan működjön mindegy Tovább »

Mennyire népszerűek a modern mozifilmes technológiák?
Mozifilm Számítástechnika világa

Az emberek többsége szereti a mozifilmeket, az ezekkel kapcsolatos híreket, kritikákat, bemutatókat és zenéket. Nincs is annál jobb, mint egy fárasztó nap után megnézni egy igazán jó filmet. A kérdés csak az, hogy melyiket? Tovább »

Meghívó egy időutazásra
Gamer magazin Számítástechnika világa

Az egykor nagyon népszerű Windows 95 operációs rendszerről manapság egyre többet hallani. Felix Rieseberg pedig nemrég úgy döntött, hogy applikációt készít belőle, amely bármilyen operációs rendszeren futtatható. Tovább »

Egyedi PC összeállítás a jó teljesítményért!
Egyedi PC összeállítás Számítástechnika világa

Az elég nagy tévhit, hogy csak a gamer konfigurációk igényelnek egyedi PC összeállítást. Legyen szó irodai számítógépről, otthoni multimédia gépről, vagy akár egy bivalyerős gamer konfigurációról, az egyedi összeállítás minden esetben kifizetődő, hiszen biztosan a tervezett használathoz és az elvárt igényekhez fog igazodni a számítógép. Tovább »

Programozás oktatás Tatabányán
Programozás oktatás Számítástechnika világa

Az újságok és a híradók tele vannak azzal a hírrel, hogy hatalmas hiányszakma az informatika, és azon belül is különösen a programozók száma a legalacsonyabb Magyarországon. Tovább »