Beruházás helyett inkább béreljen nyomtatót!

Egy kisebb tőkével induló vállalkozásban megterhelő kiadás lehet egy drágább nyomtató beszerzése, miközben a mindennapi irodai tevékenységhez ma már nélkülözhetetlen az eszköz. Ilyenkor célszerű keresni egy olyan céget, amelytől bérelni lehet. A jól ismert szlogen, hogy “ne sokat költsön, vegyen inkább kölcsön” az irodatechnikai eszközökre is igaz.

Időszakonként változó igények

A nyomtató bérlés legnagyobb előnye kétségtelenül az, hogy nem kell egyszerre kifizetni a berendezés árát. Az is lehet, hogy csak bizonyos időszakokban van szükség egy nagyteljesítményű nyomtatóra, például egy szakkiállításon való megjelenéskor, és felesleges lenne folyamatosan foglalkozni a karbantartásával. Ha a cégnél időközönként változik a kapacitásigény, ilyenkor lehet váltani, más és más típust bérelni. A bérelhető nyomtatókat ajánló cégek általában jól felkészült szakemberekkel rendelkeznek, a szervizelést, kellékanyagellátást is biztosítják, szakértői segítséget nyújtanak a beüzemeléshez, ezzel is terhet vesznek le a megrendelőikről.

Milyen típust válasszunk?

A legjobb megoldás, ha már a bérbevenni szándékozott nyomtató vagy multifunkciós eszköz típusának kiválasztásához is kikérjük egy szakember tanácsát, aki felméri a várható havi nyomtatási igényeket, a cég munkájához szükséges funkciókat, és ennek megfelelően ajánl egy gazdaságosan üzemeltethető géptípust. A bérleti szerződésben szereplő havi díj tartalmazza a berendezésekkel kapcsolatos összes teendőt, beleértve az időszakonkénti karbantartást, kiszállást, javítást, kellékeket, alkatrészcseréket, és azt is, hogyha olyan baja támad a készüléknek, amely a helyszínen nem javítható meg, akkor cserekészüléket kap a bérlő.

Címke: Nyomtató bérlés
2020-01-16