A dugulás nem vicc: komoly probléma lehet belőle

A duguláselhárítás fontos munkafolyamat egy otthon komfortosságának megőrzésében. Ha a mosogatásnál fennmarad a koszos víz, ha a vécén eltöltött idő után trükközni kell a kefével vagy a vécépumpával, az egyáltalán nem kellemes időtöltés, kifejezetten illúzióromboló lehet.

Figyeljük az árulkodó jeleket

Ezek a helyzetek úgy fordulhatnak elő, ha az ember nem vigyáz az otthona csöveire, illetve nem veszi komolyan az árulkodó jeleket. A lefolyótisztító hasznos, persze, de nem mindenre alkalmas. Amikor nem segít a problémán, érdemes biztosabb megoldást keresni. A dugulás hozzáértő szakember által hosszútávon kiküszöbölhető, ilyen szolgáltatást kínál például a duguláselhárítás árak is.

Fontos, hogy sokat tehetünk a megelőzésért: ne öntsünk például olajat a lefolyóba, egyrészt mert környezetszennyező, másrészt mert megragad a csövek falán. Ne a vécén húzzuk le a tisztasági betétet, a popsitörlőt, az óvszer sem, ezek képesek ugyanis összeállni, olyan szilárd dugót képezni, amelyet csakis költséges eljárással lehet eltávolítani a rendszerből.

duguláselhárítás árak

Bízzuk a javítást szakemberre

Előfordulhat, hogy azt vesszük észre, alig folyik le a víz a mosogatóból, a mosdókagylóból, esetleg a kádból. Néha még vissza is úszik a csőrendszerből a szennyeződés. Ezek olyan jelek, amelyek egyértelműen szerelőért, duguláselhárítás kéréséért kiáltanak.

Egy jó tanács: aki nem ért hozzá, ne kezdjen bele egyedül. Rendszeresen előfordulnak olyan esetek, amikor valaki dühből szétveri a fürdőszobát, a konyhát, hogy „csakazértis” megcsinálja a javítást, ehelyett azonban csak hatalmas kárt okoz csak a hozzá nem értésével. A szakembereknek speciális műszereik vannak, csőkamerával képesek megvizsgálni a problémát, ráadásul annak elhárításában is van gyakorlatuk. Okos megoldás, ha a dugulás legelső jeleinél már segítséget kérünk.

Címke: dugulás, duguláselhárítás árak
2020-11-10