Tiltólistás PR linképítési technikák

Napjainkra nagymértékben kibővültek a linkszerzési lehetőségek, ugyanakkor még mindig vannak olyan technikák, módszerek, amik büntetést vonnak maguk után. Ennek elkerülése érdekében érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen megoldások mellett tesszük le a voksunkat.

“Black Hat” keresőoptimalizálás

A PR linképítés során nagy figyelmet kell szentelni arra, hogy betartsuk a Google erre vonatkozó szabályait, előírásait. Ennek elmulasztása esetén jó esély van a büntetésre, ami általában abban nyilvánul meg, hogy a weboldal egyik napról a másikra hirtelen 10-30 hellyel hátrébb kerül a keresési rangsorban.

A tiltólistás keresőoptimalizálási módszereket a szakmában “Black Hat” SEO-nak hívjuk. Az elnevezés a régi western filmekből ered, ahol a jó cowboy fehér, a rossz pedig fekete kalapot visel. A szabályszegések elkerülésének első lépése az alapos tájékozódás, hogy tisztába kerüljünk a tiltott linképítési technikákkal, módszerekkel.

Linkek csak gyenge weboldalakról

Ha kizárólag csak gyenge DA értékű weblapokról mutatnak linkek az oldalra, akkor nagy esély van rá, hogy ez a Google-nak is feltűnik majd, és büntetéssel fogja “jutalmazni”. Egy időben nagyon sok helyezésesés következett be ebből következően, ma már az a jellemzőbb, hogy a keresőmotor egyszerűen csak figyelmen kívül hagyja ezeket a weboldalakat a rangsor kialakításakor.

Rejtett linkek használata

Sok weboldal tulajdonos ahelyett, hogy igénybe venné a szabályszerű PR linképítés szolgáltatást, azt a megoldást választja, hogy a linkeket képek mögé rejtik, vagy pedig a háttér színével megegyező betűkkel hozzák létre azokat. A Google azonban már ezeket a szabálysértéseket is könnyen ki tudja szűrni, és egyértelműen büntetés jár értük.

Sok link idegen nyelvű oldalról

Magyar oldalakat magyar nyelvű oldalakról érdemes linkelni, ha ugyanis sok horgony érkezik angol vagy más idegen nyelvű weblapokról, akkor azt a Google bünteti.

Címke: PR linképítés
2019-10-15