Tanácsok az érszűkület otthoni kezelésére

Ma már nagyon sok ember szenved érszűkület betegségben, de úgy, hogy nem is tudnak róla. Ez egy rendkívül alattomos betegség, amely csak súlyosabb esetben okoz elszíneződést az érintett területeken. Gyakori jel lehet még a sebes láb és a lassan gyógyuló sebek.

Otthoni kezelés mindenkinek

Nagyon sok gyógymód létezik erre a betegségre, de nem biztos, hogy mindenkinek a kés alá kell feküdnie. Érdemes kipróbálni alternatív gyógymódokat is, hiszen már az ókori egyiptomiak is használtak hasonló célokra természetes terápiákat.

A fokhagyma számtalan olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami az emberi szervezet számára nagyon jótékony, mivel kiváló értágító hatással rendelkezik. Nemcsak a magas vérnyomás kezelésében kiváló, hanem az érszűkületben szenvedő beteg kezelésére is alkalmas. Aki szeretné, kúraszerűen is fogyaszthatja:

  • Alkoholban kell áztatni 8-10 gerezd összetört fokhagymát 5-6 napig.
  • Azt így kapott fokhagymás italból 2-3 alkalommal lehet fogyasztani naponta 3-3 cl-t.
  • Egy vagy másfél hónap múlva 10-12 napig szüneteltetni kell a kúrát, majd ismét el lehet kezdeni.

Nagyon jó kiegészítő terápia még az érszűkület kezelése tekintetében a szén-dioxid. A konnyulab.hu által forgalmazott szén-dioxidot felhasználó csizma kiváló segítséget nyújthat a lábnak az érszűkület gyógyításában értágító hatása révén, de megelőzés szempontjából is jó szolgálatot tehet. A technológia abszolút nem új találmány, hiszen az emberek több száz éve ismerik már a szén-dioxid erekre gyakorolt jótékony hatását. Az eszközt a szén-dioxid fürdők tapasztalatai alapján fejlesztették ki az alsó végtagok kezelésére. A csizma javítja a vérkeringést, és mindenki számára az otthonában is elérhető eszköz. A fájós lábú betegeknek nem kell hosszú és költséges utazásokra költeniük, csupán naponta 40 percre leülniük a kedvenc foteljukba, és elvégezniük az előírt szén-dioxidos kezelést.

Címke: Érszűkület kezelése
2019-06-15