Minőségi linkek linkkatalógusból?

A linkkatalógusok szerepe már nem olyan erőteljes, mint a 90-es években, de azért most sem teljesen elhanyagolható. A Google találati listáján a rangsorolásban még igenis elég nagy szerepe van az egy adott oldalra mutató linkek számának. Természetesen nem csak ez az egy tényező az, amit figyelembe vesz, de a sok közül ez az egyik.

Minőségi linkek, minőségi weboldalakra

Azért, mert sok link mutat egy weboldalra, még nem biztos, hogy sokkal előrébb is kerül a keresőkben, hiszen a linkelt tartalomtól is függ a helyezések száma. A nem minőségi tartalom a linkkatalógust is leminősíti, hiszen olyan weblapot ajánl, ami nem felel meg a Google elvárásainak. Az igazi sikerhez nemcsak minőségi linkek kellenek, hanem minőségi tartalom is. A kettő együtt hozza meg azt a sikert, amit az ügyfelek elvárnak egy linképítési kampánytól. Sokan ebbe nem is gondolnak bele, és hamar elveszítik a lelkesedésüket, pedig nem a keresőoptimalizáló szakember hibázott, hanem maga a weboldal tulajdonosa. Persze a legtöbb esetben figyelmeztetik őket a szakemberek, de a tartalomírás nem egy olyan dolog, amit jókedvvel végeznek el a tulajdonosok, mert sok időt vesz igénybe, esetleg utána kell járni, képet kell szerezni, stb.

A linkem.hu egy olyan linkgyűjtemény, amely minőségi linket szolgáltat, hiszen egy 1500 karakteres releváns szövegkörnyezetből mutat a link az adott weboldalra. Ezáltal hitelesebb és erősebb is lesz a link ereje, és a linkelt tartalom buborékként száll felfelé a találati listában.

Az első lépések

A legjobb megoldás az, ha elsőnek a weboldalt rakják rendbe. Oda kell figyelni a belső linkhálózatra, a betöltődési sebességre és a meta elemek megfelelő kitöltésére. Ha ezek rendben vannak, akkor létre kell hozni releváns tartalmakat, és azokra kell kérni a linképítést. Így sokkal biztosabb a hatás, és a megrendelő is elégedettebb lesz. De nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nemcsak a linkek erőssége a fontos, hanem a linkelt oldalak minősége is.

Címke: Minőségi linkek
2019-02-18