Mennyire népszerűek a modern mozifilmes technológiák?

Az emberek többsége szereti a mozifilmeket, az ezekkel kapcsolatos híreket, kritikákat, bemutatókat és zenéket. Nincs is annál jobb, mint egy fárasztó nap után megnézni egy igazán jó filmet. A kérdés csak az, hogy melyiket?

Filmes hírek, filmbemutatók

Nagyon sokan érdeklődnek a külföldi filmek iránt, de az utóbbi időben a magyar filmek is (pl. Kincsem) egyre több nézőt vonzanak be a mozikba. A jó mozifilm rendkívüli időtöltés minden korosztály számára, legyen szó kikapcsolódásról, randevúról, vagy éppen családi moziról. Magyarországon elég sok mozi van, szóval ma ez már nem akadály és az áruk is megfizethető. A vetítések is sokféle módon történhetnek. Még mindig sokan kedvelik a 2D (hagyományos) vetítést, hiszen hiába a modernebb technológia, nem minden filmet érdemes úgy nézni. Ennek ellenére a 3D vetítések is nagyon népszerűek, de a 4D és az Imax technológia is keményen hódít. A fejlődés nem áll meg, mindig jelentkezik valami újjal ez az iparág.

Az emberek minőségi filmekre vágynak

Sajnos az utóbbi évekre elmondható, hogy kevés az olyan film, ami maradandó élményt okoz. A bemutató videók izgalmasak és látványosak, de a mondanivaló és a cselekmény eléggé silány. Ez köszönhető annak is, hogy az egyre újabb és újabb mozis technológiákat is szeretnék kihasználni a filmes rendezők és készítők, közben pedig pont magával a filmmel foglalkoznak a legkevesebbet. Ezt a nézők is kezdik sajnos észrevenni, és az utóbbi időben ez érezhető is a mozis vetítések bevételeiből. Újra egyre többen választják a hagyományos filmvetítéseket, egyrészt olcsóbbak, másrészt az elképesztő látványvilág ott is működik. A kimutatások szerint az elmúlt évben 8 százalékkal csökkent a modern technológiával vetített filmek népszerűsége.

 

Címke: Mozifilm
2019-02-27