Keresőoptimalizálással a siker érdekében

Tele van az internet olyan zsenikkel, akik SEO szakembernek tartják magukat. De mi is kell ahhoz, hogy valaki ilyen szaki legyen? Szinte semmi. Mindössze annyit kell tennie a tulajdonosnak, hogy olyan minőségi tartalmat készít, ami hasznára van az olvasóknak.

Fontos a rangsor?

Sajnos igen, mert a rohanó világban az emberek nem szeretnek keresgélni, és nincs is rá túlzottan sok idejük. A keresőoptimalizálás Győr városában ugyanolyan fontos, mint bármelyik nagyvárosban, hiszen itt sincs kevesebb konkurencia egyik szolgáltatási területen sem. Mindenhol nagy a verseny, és mindenki arra vágyik, hogy a saját vállalkozása vonzza be az interneten keresgélő felhasználókat. Ritka az olyan eset, hogy valaki több oldalt átolvas, és úgy sem találja meg, amit keres. A kimutatások szerint az első 3-5-10 találatot még megnézik, és ha nincs releváns találat, akkor egy másik kulcsszóval próbálkoznak a felhasználók. Természetesen mindig vannak kivételek, az igazán kitartó keresgélők több oldalt is átnéznek, mire kiválasztanak egy szolgáltató partnert. Persze ez a ritkább, és nem lehet erre alapozni, ha valaki sikeres vállalkozást szeretne Győrben.

Milyen tartalomra van szükség?

Nem minden a linképítés és a mindenféle érthetetlen hókuszpókusz. Nem szabad mindent elhinni az úgynevezett „SEO szakembereknek”, hiszen nem titok, hogy sokan csak arra mennek, hogy jól becsapják az ügyfeleiket. Aki havidíjat kér, az már gyanús, és nem szabad hinni neki. Az igazán hatékony keresőoptimalizálási módszer a minőségi tartalom kis linképítéssel megtámogatva. A mai elvek szerint nem az a legfontosabb, hogy hány link mutat a weboldalra, hanem az, hogy milyen az ott található szöveg, és mennyire releváns a felhasználók körében. Arra kell törekedni, hogy rendszeresen és érdekes témákkal kapcsolatos írásokkal bővüljön a weboldal. Azért nem árt, ha tartalmazza a fontosabb kulcsszavakat, és kicsit arrafelé hajaz, de mindezt úgy kell elérni, hogy ne legyen zavaró, és mégis hatással legyen a találati listákban elfoglalt pozíciókra. Ha az így kapott tartalom már jó helyre kerül az indexelés után, akkor néhány erős link biztosan meghozza a várt sikert, és a top 3 helyezés valamelyikét.

Összefoglalva a keresőoptimalizálás nem drága folyamat, vagyis nem feltétlenül kell annak lennie. Okosan kell megírni a weblapra szánt tartalmakat, és ki kell használni a linképítésben rejlő erőt.

Címke: Keresőoptimalizálás Győr
2019-01-19