Hűtőkamra poliuretán hab szendvicspanelből

A hűtőkamrák speciális kialakítású hűtéstechnikai rendszerek, amik megoldást adnak az áruk ipari mennyiségben történő hűtésére. A modern változatok kétkomponensű poliuretán hab szendvicspanelből épülnek fel. Ez nem más, mint egy könnyűszerkezetes burkolórendszer, ahol két profilozott acéllemez közé poliuretán hab kerül.

A szendvicspanel előnyei

A hűtőkamra építéshez nem véletlenül használnak a szakemberek szendvicspaneleket. A különböző részek nagyon pontosan illeszkednek egymáshoz, a rajtuk található barázdáknak köszönhetően pedig nem kell deformálódástól tartani. Előre gyártott elemek lévén könnyen mozgathatók és bárhol nagyon gyorsan, egyszerűen beépíthetőek. A szendvicspanelek maximálisan eleget tesznek az épületfizikai és tűzvédelmi követelményeknek, így lehetővé teszik az előírásoknak megfelelő kamrák létrehozását. Mindezeken túl meg kell említenünk a kiváló hőszigetelő képességüket is, ami miatt szintén a lehető legjobb választásnak bizonyulnak hűtőkamra építéshez. Többféle töltéssel készülhetnek, poliuretán hab mellett ásványgyapottal is ki lehet tölteni a lemezek közötti rést.

A PUR hab töltés előnyei

A PUR, másnéven poliuretán hab egy kémiai úton előállított zártcellás hab, amit gyakran alkalmaznak hűtőkamra építéskor. Az építőiparban is előszeretettel használják már több, mint 50 éve. A poliuretán kiváló hőszigetelési képességgel rendelkezik. Az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy megakadályozza a hő áramlását, melynek köszönhetően lehetővé teszi a szabályozott hőmérsékletű terek létrehozását, gazdaságos üzemeltetését. A poliuretánnak nem csak a hőszigetelő képessége nagy, hanem a nyomó és szakítószilárdsága is magas. A páraáteresztő képessége viszont alacsony, ami szintén nagy előnyt jelent a hűtőkamrák kialakításakor.

Bővebben: frigoprofil.hu

Címke: Hűtőkamra
2021-03-22