Hogyan zajlik a Tereprendezés Tatabányán?

A tereprendezés kisebb kertek vagy területek esetén nem jelent olyan nagy kihívást, otthon szinte bárki meg tudja tenni. Nem kell hozzá más, mint ásó, lapát és egy gereblye. A komolyabb kihívást a több hektáros földek és a házhelyek tereprendezése jelentik, amihez már megfelelő gépek és szakemberek is szükségesek.

A tereprendezés főbb lépései

A tereprendezés Tatabánya minden területén hasonlóan zajlik. Összeszedtük a négy legfontosabb teendőt, amit mindenképpen el szoktak végezni a szakemberek

  • A legfontosabb lépés a terület szemügyre vételezése, alapos felmérése. Erre azért van szükség, hogy pontosan kiderüljön milyen gépek, hány ember és mennyi idő szükséges az adott feladat elvégzéséhez. Az sem kizárt, hogy az adott csapat valammilyen ok miatt mégsem alkalmas a feladatra.
  • A területet általában meg kell tisztítani a fáktól, bokroktól és az oda nem illő szennyeződésektől. Sok esetben ha épület is van a telken, akkor azt el kell bontani, ami szintén a tereprendezés feladatkörébe tartozik.
  • A felgyülemlett hulladékot, törmeléket vagy éppen a felesleges földtömeget el kell szállítani a területről. Szennyezett vagy speciális talaj esetén szükséges lehet ebben a fázisban a talaj visszatöltése is.
  • Ha minden rendben van, akkor indulhat a tényleges tereprendezés és a gépi vagy kézi földmunka elvégzése.
Címke: tereprendezés Tatabánya
2023-03-01