Fájlkezelők, amikkel FTP hálózati kapcsolatot is létrehozhatunk

A fájlkezelő alkalmazásokkal miniatűr, illetve lista elrendezéssel böngészhetünk a mappáinkban, különféle fájlkezelési munkafolyamatokat futtathatunk. A számítógépen eltárolt fájlokat távoli szerverre mozgathatjuk, a tartalmakat szerkeszthetjük, illetve akár át is tudjuk nevezni. A legjobb FTP kliens programok amik fájlok rendszerezési feladataihoz is megfelelőek.

Egy dupla panellal futtatható fájlkezelő a Total Commander amivel a számítógép meghajtóján böngészhetünk, Archív mappákat hozhatunk létre, illetve csomagolhatunk ki. A tartalmakat szerkeszthetjük, meg is tekinthetjük a belső nézőke funkciójával, illetve a fájlkezelővel kijelölt alkalmazással. HTTP HTTPS, FTP, FTPS protokollal fájlkezelési feladatokhoz is nagyszerű.

Total Commander letöltés: https://szofthub.hu/total-commander/

Egy távoli szervereken fájlkezelési feladatokhoz is profi FTP kliens a FileZilla ami Windows, Linux, illetve Mac operációs rendszerre szerezhető be. A szoftverrel a számítógépen, illetve a távoli szerveren a fájlokat kedvencekhez adhatjuk, szűrő funkcióval tudjuk a tartalmakat rendszerezetten megjeleníteni.

FileZilla letöltés: https://szofthub.hu/filezilla/

Fájlmegosztási munkafolyamatokhoz kiváló FTP kliens a SmartFTP amivel a legnépszerűbb fájlmegosztó szolgáltatásokon oszthatunk meg fájlokat ami mappa szinkronizálási feladatokhoz, illetve automatikus fájlfeltöltési munkafolyamatokhoz is nagyszerű. Mappák tartalmát akár vizuálisan is össze tudjuk hasonlítani. Fájlátviteli feladatokat parancssorosan is futtathatunk.

SmartFTP letöltés: https://szofthub.hu/smartftp/

Helyi hálózaton, illetve FTP protokollal történő fájlkezelési feladatokhoz futtatható az Unreal Commander amivel akár gyorslista szolgáltatással tudunk hatékonyabban feladatokat végrehajtani. A mappa szinkronizáláshoz, illetve kötegelt feladatok futtatásához modern szoftverrel akár fájlok HEX értékeit is meg tudjuk tekinteni.

Unreal Commander letöltés: https://szofthub.hu/unreal-commander/

A számítógép merevlemezén található fájlok rendszerezési feladataihoz, böngészésükhöz, illetve a tartalmak szerkesztéséhez a Multi Commander akár szkriptekkel is futtatható amivel sokkal egyszerűbben végezhetünk el automatikus fájlkezelési feladatokat. A szoftver integrált fájlkezelőjével sokkal gyorsabban kereshetünk meg egy adott fájlt. Multimédiás tartalmak ID3 Tag tulajdonságainak a megtekintéséhez, módosításához, illetve fotók szerkesztéséhez, konvertálásához is kiváló.

Multi Commander letöltés: https://szofthub.hu/multi-commander/

Címke: Fájlkezelők, FTP hálózat
2023-09-18