Az osztrák GYES változatai

Az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók ugyanúgy részesedhetnek a GYES támogatásokból. A gyermekgondozási segélyre öt különféle verzióból lehet választani. A választás az első kérelem során benyújtásakor kötelező. A verziók közötti módosítás csak egyszer adható be, az első kérelem után, maximum két héten belül.

Az igényelhető változatok

 • 1. verzió
  A gyermek 30+6 hónapos koráig jár. A támogatás mértéke 14,53 euró naponta, ami azt jelenti, hogy egy hónapra összesen 435 euró.
 • 2. verzió
  A gyermek 20+4 hónapos koráig jár. A támogatás mértéke 20,80 euró naponta, ami azt jelenti, hogy egy hónapra összesen 625 euró.
 • 3. verzió
  A gyermek 15+3 hónapos koráig jár. A támogatás mértéke 26,60 euró naponta, ami azt jelenti, hogy egy hónapra összesen 800 euró.
 • 4. verzió
  A gyermek 12+2 hónapos koráig jár. A támogatás mértéke 33 euró naponta. ami azt jelenti, hogy egy hónapra összesen 1000 euró. A gyermek egy éves koráig jár, de ha a másik szülő is igénybe veszi, akkor a 14. havi életkorig.
 • 5. verzió
  A gyermek 12+2 hónapos koráig jár. A támogatás napi mértéke a napi jövedelem 80%-a, legfeljebb 66 euró / nap, ami azt jelenti, hogy egy hónapra maximum 2000 euró.

Aki nem tudja, melyik a legjobban megérő GYES Ausztria területén, annak érdemes kikérni szakemberek véleményét, akik azonnali felvilágosítást tudnak adni, és esetleg rávilágítanak olyan tényezőkre is, amiket érdemes figyelembe venni egy több évre szóló döntésben. A globalisadozas.hu szakemberei biztos hátteret adnak a külföldön dolgozó magyaroknak, legyen szó családi pótlék, GYES vagy adóvisszatérítés ügyintézéséről.

Címke: GYES Ausztria
2019-03-04