A nappali legfontosabb eleme: a kanapé

A nappali az egyik legfontosabb helyszín a lakásban, hiszen rendszerint igazi kis közösségi térként funkcionál, ahol ideális esetben szívesen gyűlik össze a család apraja-nagyja. Ugyanakkor a vendégfogadásra is lehetőséget kell kínálnia, hiszen a házba érkező rokonokat, barátokat a házigazdák általában itt kínálják hellyel. A kényelem elsődleges szempont a nappali kialakításakor, így érdemes ennek figyelembevételével dönteni arról, hogy milyen bútorok kerüljenek elhelyezésre.

Kétszemélyes kanapék

Legyen szó tévénézésről, beszélgetésről vagy társasjátékozásról, a kanapé minden esetben remek választásnak bizonyul, hiszen kényelmes ülőhelyet biztosít a jelenlévőknek. A megfelelő darab kiválasztásakor többek között az is egy lényeges szempont, hogy mekkora hely áll rendelkezésre a belső térben. Amennyiben bőven van hely, akkor nincs akadálya annak, hogy egy termetes ülőalkalmatosság kerüljön a nappaliba. Ugyanakkor, ha szűkös alapterületen kell elhelyezni, akkor már más a helyzet, és érdemes inkább a kisebb méretű, kétszemélyes kanapék közül választani. Ezeket ugyanis tetszőlegesen lehet elrendezni a térben, úgy, hogy ne legyen zsúfolt hatása a nappalinak.

3 üléses ágyazható kanapék

Amennyiben a másik eset áll fent, és a helyiségben bőven van hely egy méretes kanapé elhelyezésére, akkor bátran be lehet vállalni egy termetesebb darabot. Ha a házigazda egyszerre több embert is vendégül szokott látni, esetleg éjszakára is a házban marasztalja őket, akkor egy 3 üléses ágyazható, ágyneműtartóval rendelkező kanapé tökéletes megoldás lehet. A nagyobb bútordarabok elhelyezésekor érdemes figyelni arra, hogy elegendő hely álljon rendelkezésre a közlekedéshez. Ha a nappali kényelmesen átjárható, akkor egy stílusos ülőalkalmatosság igazi dísze lehet a térnek.

Címke: Kanapé
2020-03-16